12 Temmuz 2010 Pazartesi

ŞAMPİYON ALT YAPI


Futbol basit bir oyun derler ama ben işin temaşa kısmındayım. Fotbolun 3 temel kuralı vardır.
1 - Eşitlik
2 - Sağlık ve Güvenlik
3 - Temaşa (göze hoş gelen)
2010 Dünya Kupasında Temaşa varmıydı? Kimilerine göre İspanya olağanüstü futbol oynuyor alabilir. Ama bence İspanya'nın futbolu o kadar da temaşa kuralına uygun değil. Futbolda en zor ama en sade şey pastır. İspanyada bunu mükemmel şekilde uyguluyor. Öyle ki, stoper Pique dahil pas yüzdesi oldukça yüksek oyuncular. tek istisnaları Puyol. O da hava hakimiyeti ile öne çıkıyor.
Ben İspanya futbolunu izlerken o kadarda keyif alamıyorum. Çünkü maçları golsüz geçiyor. Ayrıca topla dribling halinde adam eksilten, sürekli dikine oynamaya çalışan bir takım değil. Topla oynamayı okadar çok seviyorlarki rakip takıma vermemek için pasların %43ünü kendi yarı sahasında yapıyor. Bu nedenle ortaya heyecanın az oldugu bir futbol çıkıyor.
Diğer yandan İspanyol futbolcuların hemen hemen hepsi tam anlamıyla profesyonel bir şekilde oynuyor. Maçın hiç bir anında oyun disiplininden kopmuyorlar. Adeta tahtada ne çizildiyse harfiyen uyguluyorlar. İspanyanın 6 - 7 futbolcusu Barcelona'da sürekli yan yana oynamamnın avantajı ile gözü kapalı oynuyorlar. Xavi ve İniesta futbol oynarken önce beyinlerini sonra vücutlarını sonrada bileklerini.
Bu Barcelona ekolü devam ettikçe İspanya bir şekilde kupaları alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder