27 Temmuz 2010 Salı

Miroslav Stoch - Issiar Dia



Fenerbahçe Tuncay Şanlı'nın bile doldurmakta zorlandığı fakat alıştıktan sonra çok başarılı olduğu sol kanada genç ve yetenekli bir futbolcu aldı. Aynı şekilde sağ tarafa da kaliteli olduğu belli olan ve hemen herkesten övgü alan (hatta geldiği kulüp olan Rennes taraftarlarınca Dia'nın Fenerbahçe'ye satılması sonrası "takımın ruhunu sattı yönetim" diyerek adeta isyan ettikleri) bir futbolcuyu kadrosuna kattı.

Öncelikle Stoch'dan başlayalım. Fb-Gs hazırlık maçında izlediğim kadarı ile ayağına hakim, top tekniği üst kalitede, hızlı ve çabuk, şutları gayet iyi, defansa yardım isteği içinde olan bir yıldız adayı görüntüsündeydi. Tek maçda bu kadar iz bırakan bir futbolcu sakatlık yaşamaması halinde (Allah korusun) çok başarılı olacaktır. Bu sene karşılaştırılacağı rakipler de çok kaliteli olması kendi performansını tam anlamıyla doğru olarak değerlendirme fırsatı verecek bize. Besiktaş'daki emsali Queresma ve Galatasaray'daki rakibi Arda Turan olacak. Tabiki benim görüşüme göre Arda diğer iki rakibine göre çok daha iyi formda. Queresma ise gittiği büyük kulüplere pek birşey veremese de kendi adına önemli tecrübeler kazandı (iyi ve kötü). Bu tecrübesi net bir şekilde belli oluyor. Besiktasın Avrupa liginde karşılaşacagı muhtemel büyük takımlar karşısında mükemmel futbol sergileyebilir. Fakat tam tersi olma olasılığı da anı oranda bence. Arda Turan en iyi Türk futbolcu. Her takımda oynayabilecek bir futbolcu. Yeteneklerinin yanısıra soğukkanlı oluşu ve liderlik vasıfları takımına maç kazandırabiliyor. Stoch bu iki futbolcudan da genç fakat gelecekte bu iki futbolcu kadar üst düzey ve tecrübeli olup büyük takımlarda başarılı olabilir. Bu potansiyel mevcut. Henüz 21 yaşında olan Stoch'u nekadar elinde tutabilecek Fenerbahçe bakalım.
İssiar Dia, rakipleri Besiktas'da Hilbert olabilir. Galatasaray'da ise Pino geldi. Monaco'dan gelen yıldız adayının başı sakatlıklarla dertte. Sakatlık sorununu aşarsa önemli işler yapabilecek yetenekte ve potansiyelde. Hilbert ise aynı Qeresma örneğinde oldugu gibi diger ikisinden daha tecrübeli. Besiktas bu sene Fenerbahce ve Galatasaraya göre oldukça tecrübeli futbolculara sahip. Fakat bir çok futbolcusu 3 sene sonra olmayacak. Kısa süreli başarı isteyen (Türkiye Ligi Şampiyonluğu) başkanlarının kurduğu bir takım oldu. Dia hırslı ve süratli bir futbolcu. Maç içinde patlama yapabilen, aniden pozisyon bulan veya arkadaşlarına servis yapan bir sağ forvet. Golcü kimliğinden çok gol pası konusunda iyi oldugunu biliyorum. Bu sene attığından fazla asist yapacaktır.

Stoch ve Dia, bu iki futbolcunun ortak özelliği Fenerbahçe'nin neredeyse hiç çalışmayan kanatlarını çalıştırmaya geldi. Kanarya'nın uçabilmesinin en önemli aracı kanatlarıdır. Kalbi (emre) , beyni (alex) , gözleri (lugano) , kuyruğu (gökhan gönül ve santos) , gagasi (cristian) , ayakları (guiza), kanatları (özer ve mehmet topuz) idi. Kanatları ve ayakları kırık olan kanaryanın uçma ihtimali yoktu ve uçamadı. Şimdi kanatlar yerine takıldı. Sıra ayaklarda. Bir süper santrafor (Gyan olabilir) geldiği takdirde Fenerbahçe bu sene özlediği başarılara ulaşabilir. Şampiyonluk belki kesin olmaz ama güzel futbol garantisi olur. Büyük kuküp olan Fenerbahçe büyük kulüp gibi oynamaya başlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder