28 Mayıs 2010 Cuma

Aziz Yıldırım

Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük spor kulübü. Hatta Dünya'nın sayılı spor kulüplerinden. Bence Dünya'da da birinci sırada. Ama altını çizerek söylüyorum SPOR kulübü. Türkiye'nin milli sporcularının %33 ü Fenerbahçe'den katılıyor. Futbolda, basketbolda, voleybolda, masa tenisinde, yüzmede, boksda, kürekde ve tüm amatör branşlarda sürekli zirveye oynuyor. Bu çok büyük bir başarı ve bu başarıda büyük rol oynayan Aziz Yıldırım benim gördüğüm en başarılı yönetici. Benim anlayışıma göre yönetici temel olarak kulübü finansal açıdan mümkün olduğu kadar kârlı bir düzeyde yönetmektir. Bunu gerçekleştirmek için çalışan kişileri titizlikle seçmelidir. Aziz Yıldırım finansal konuda Fenerbahçeyi çok iyi yere getirmiştir. Bu da azımsanmayacak bir başarıdır. Fakat ikinici husus olan çalıştığı kişileri seçme konusunda çok doğru adımlar atamamıştır. Bunun cezasını da zaman zaman kendisi çekmektedir.
Aziz Yıldırım geldiği günden bu zamana kadar sadece kulübü finansal ve tesisleşme yönünden ileri götürmek için çalşıp çalıştığı kişileri seçme görevini profesyonel birine bıraksaydı şuanda olduğundan 2 kat daha başarılı olurdu kuşkusuz.
Yeni yeni bu hamleyi yaptı Aykut Kocaman ile ama tam olarak değil. Bu değişimi yapmak için 13 yıl beklemesi kendisi ve Fenerbahçe için pek hayırlı olmadı. Ama en azından gelecek daha parlak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder